STAROSTLIVOSŤ O VAŠE STRAVOVANIE

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobný prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam:

  • úvodnú konzultáciu
  • vypracovanie jedálnička na mieru
  • pravidelnú osobnú alebo online konzultáciu

Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať Váš priebeh premeny a odovzdávať si nové poznatky.

Fazuľový cheesecake

Fazuľový cheesecake

Fazuľový cheesecake

Že fazuľa a sladké nejde dokopy? Ale kdeže, je to lahodná kombinácia a navyše fazuľa perfektne nahradí múku.

Neveríte, tak poďte vyskúšať tento skvelý fazuľový cheesecake.

Korpus:

  • 2 plechovky červenej fazule
  • 6 vajec
  • 150 g kokosového cukru
  • 120 g čučoriedok
  • 125 g ghee masla
  • 5 PL kakaa
  • 1 ČL škorice
  • 1 kypriaci prášok s vinným kameňom

Na vrch torty:

  • 1 smotana na šľahanie
  • 80 g horkej čokolády
  • bobuľové ovocie na ozdobu

Zapneme trúbu a nastavíme teplotu na 180 stupňov. Bielky oddelíme od žĺtkov, pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Potom do žĺtkov pridáme cukor a vyšľaháme do krémovej peny. Keď máme vajcia spracované, otvoríme plechovky s fazuľou, poriadne premyjeme vodou a rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom pridáme do kaše z fazule krém zo žĺtkov a cukru a premiešame. Ďalej pridáme do cesta kakao, škoricu, rozpustené ghee maslo a znovu všetko premiešame. Nakoniec pridáme rozmixované čučoriedky, sneh z bielkov a kypriaci prášok s vinným kameňom. Tortovú formu vymastíme troškou ghee masla a vylejeme do nej cesto. Dáme piecť na cca 45 až 50 min. pri teplote 180 stupňov. 

Keď je korpus hotový necháme ho celkom vychladnúť.

Medzitým si nad parou roztopíme čokoládu. Keď je čokoláda rozpustená, okraje korpusu ňou polejeme a rozotrieme. Takto poliatý korpus dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým zo smotany na šľahanie vyšľaháme šľahačku. Keď je čokoláda stuhnutá na vrch rozotrieme šľahačku a na vrch poukladáme bobuľové ovocie. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame.