Halušky

Halušky

Halušky

Na halušky budeme potrebovať:

  • 250 g ražnej celozrnnej múky
  • 100 g baby špenátu
  • 2 ks stredne veľkých zemiakov
  • 2 vajíčka
  • mozzarellu a bryndzu
  • soľ na dochutenie

Ako prvé si dáme zovrieť vodu do hlbokého hrnca. Potom rozmixujeme umyté a ošúpane zemiaky s baby špenátom a cesnakom v mixéry sekačiku
do hladkej konzistencie, ktorú vlejeme do misky. Pridáme múku, vajcia soľ a dobre zamiešame (cesto má správnu konzistenciu vtedy, keď v ňom stojí varecha).
Cesto pretláčame cez sito (na halušky) do vriacej osolenej vody. Počas varenia halušky občas premiešame (aby sa nám nezlepili). Varíme ich približne 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch.

Medzitým dáme do wok panvice rozpustiť mozzarelu a bryndzu a podlejeme to troškou mlieka. Keď je mozzarella aj bryndza rozpustená, pridáme halušky a všetko spolu dobre premiešame.

Nakoniec na suchej panvici osmahneme plátok prosciutta, ktorý servírujeme na vrch hotových halušiek.