STAROSTLIVOSŤ O VAŠE STRAVOVANIE

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobný prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam:

  • úvodnú konzultáciu
  • vypracovanie jedálnička na mieru
  • pravidelnú osobnú alebo online konzultáciu

Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať Váš priebeh premeny a odovzdávať si nové poznatky.

Jablkovo-makový cheescake

Jablkovo-makový cheescake

Mak a jablko k sebe neodmysliteľne patria a v tomto cheescaku ich spoločná chuť ešte viac vynikne 🙂

Na korpus potrebujeme:

  • 250 g ovsené vločky
  • 20 ks sušené slivky
  • 1 jablko
  • 2 PL kokosový olej
  • 1 PL kokosový cukor
  • 1 CL škorica
  • ¼ CL badián (nastruhany)
  • 1 CL citrónová šťava
  • 1 CL vanilkový extrakt

 

Makova plnka:

  • 400 g mletý mak
  • 200 ml mandľové mlieko
  • 3 PL kokosový cukor
  • ½ CL rumová aróma

 

Jablková plnka:

5 jabĺk pokrájaných na kocky

200 ml vody

2 PL citrónová šťava

2 CL škorica

3 ks klinčeky

2 PL kokosový cukor (záleží aj od toho aké sladké jablká máte, ak by boli veľmi sladké pokojne dajte len 1 PL, alebo žiadnu)

2 PL kukuričný škrob

Postup:

Na spodok si rozmixujeme všetky suroviny, až kým nemáme lepkavú zmes. Tortovú formu vystleme papierom na pečenie a boky formy potrieme kokosovým olejom. Vytvarujeme spodok a takisto zmes pritlačíme na boky formy až do výšky koláča.

Do hrnca si nalejeme mandľove mlieko a pridáme mak, cukor, rumovú arómu a varime a miešame, kým sa nám mlieko nevyparí. Potom makovú plnku dáme do formy a necháme dobre vychladnúť.

Na jablkovú plnku si opäť do hrnca nalejeme vodu a pridáme suroviny a opäť varíme. Odlejeme trochu sirupu, do ktorého pridáme kukuričný škrob, dobre rozmiešame a až potom pridáme do hrnca. Zmes nám začne hustnúť a keď má správu konzistenciu, tak ju nalejeme na makovú plnku a opäť necháme dobre zachladiť (najlepšie cez noc v chladničke).

PS: Nezabudnite vybrať klinčeky, keď budeme mať uvarenú jablkovú plnku 😉