apr 14 2020 Čo budeme potrebovať: stredne veľká hokaido tekvica 200g bulgur 80g strúhaného parmezánu 10 ks sušených paradajok 50g mix natural orechov 1 cibuľa bobkový list soľ Prepláchneme bulgur a dáme variť. Potom necháme rozpáliť panvicu a zatiaľ nakrájame cibuľu, ktorú orestujeme na troške oleja. Tekvicu umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je cibuľa orestovaná pridáme k nej asi 2/3 tekvice premiešame a necháme osmahnúť. Nakoniec zalejeme vodou, pridáme bobkový list a necháme dusiť. Zvyšnú 1/3 dáme na druhú panvicu a orestujeme. Keď je bulgur hotový zlejeme ho a čakáme kým hokaido nezmäkne. Ked už je tekvica mäkká, tak zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme do hladka. Potom k nej pridáme bulgur, postrúhaný parmezán, pokrajané paradajky, soľ a dobre premiešame. Nakoniec pridáme kúsky orestovanej tekvice a orechy, ktoré sme si tiež len tak na sucho otestovali na panvici. Opäť dobre premiešame a podávame. Dobrú chuť 😉