Čo budeme potrebovať:tekvicové rizoto

  • stredne veľká hokaido tekvica
  • 200g bulgur
  • 80g strúhaného parmezánu
  • 10 ks sušených paradajok
  • 50g mix natural orechov
  • 1 cibuľa
  • bobkový list
  • soľ

Prepláchneme bulgur a dáme variť. Potom necháme rozpáliť panvicu a zatiaľ nakrájame cibuľu, ktorú orestujeme na troške oleja. Tekvicu umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je cibuľa orestovaná pridáme k nej asi 2/3 tekvice premiešame a necháme osmahnúť.
Nakoniec zalejeme vodou, pridáme bobkový list a necháme dusiť. Zvyšnú 1/3 dáme na druhú panvicu a orestujeme.
Keď je bulgur hotový zlejeme ho a čakáme kým hokaido nezmäkne. Ked už je tekvica mäkká, tak zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme do hladka. Potom k nej pridáme bulgur, postrúhaný parmezán, pokrajané paradajky, soľ a dobre
premiešame. Nakoniec pridáme kúsky orestovanej tekvice a orechy, ktoré sme si tiež len tak na sucho otestovali na panvici. Opäť dobre premiešame a podávame.

 

Dobrú chuť 😉