Čo budeme potrebovať:
- stredne veľká hokaido tekvica
- 200g bulgur
- 80g strúhaného parmezánu
- 10 ks sušených paradajok
- 50g mix natural orechov
- 1 cibuľa
- bobkový list
- soľ
Prepláchneme bulgur a dáme variť. Potom necháme rozpáliť panvicu a zatiaľ nakrájame cibuľu, ktorú orestujeme na troške oleja. Tekvicu umyjeme a nakrájame na kocky. Keď je cibuľa orestovaná pridáme k nej asi 2/3 tekvice premiešame a necháme osmahnúť.
Nakoniec zalejeme vodou, pridáme bobkový list a necháme dusiť. Zvyšnú 1/3 dáme na druhú panvicu a orestujeme.
Keď je bulgur hotový zlejeme ho a čakáme kým hokaido nezmäkne. Ked už je tekvica mäkká, tak zoberieme tyčový mixér a rozmixujeme do hladka. Potom k nej pridáme bulgur, postrúhaný parmezán, pokrajané paradajky, soľ a dobre
premiešame. Nakoniec pridáme kúsky orestovanej tekvice a orechy, ktoré sme si tiež len tak na sucho otestovali na panvici. Opäť dobre premiešame a podávame.
Dobrú chuť ?