STAROSTLIVOSŤ O VAŠE STRAVOVANIE

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobný prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam:

  • úvodnú konzultáciu
  • vypracovanie jedálnička na mieru
  • pravidelnú osobnú alebo online konzultáciu

Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať Váš priebeh premeny a odovzdávať si nové poznatky.

Diéta po operácií žlčníka

Žlčník označovaný aj ako vesica fellea či vesica biliaris v latinčine, je orgán v tvare hrušky s dĺžkou približne 10 centimetrov. Tento vakovitý orgán sa nachádza pod pečeňou, ukladá žlč a počas trávenia ju uvoľňuje do tenkého čreva. Žlč je tekutina žltozeleného sfarbenia, ktorá sa tvorí v pečeňových bunkách a cez intrahepatálne žlčové cesty sa odvádza do žlčníka.

Problémy spojené s žlčníkom sú v súčasnosti stále častejšie. Medzi najčastejšie ochorenia žlčníka patria žlčové kamene, zápal žlčníka (cholecystitída), choledocholitiáza (prítomnosť kameňov v žlčových cestách), porucha biliárnej motility (je ochorenie gastrointestinálneho traktu charakterizované porušením odtoku žlče z pečene cez žlčové cesty tzv. biliárna dyskinéza), zápal žlčovodov, rakovina žlčníka a polypy žlčníka.


AKO BY MALA VYZERAŤ strava po operácii žlčníka?

Vhodné potraviny:

1. Mäso:

Preferovať nízkotučné druhy ako kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové mäso (stehno, orech, karé, panenka), hovädzie mäso (nízka roštenka, vysoká roštenka, sviečková), ryby (aljašská treska, zubáč, pstruh dúhový a kapor), netučné králičie mäso, teľacie mäso.

 

2. Mäsové výrobky:

Detská šunka (nad 90 percent mäsa), kuracia, morčacia šunka s vysokým podielom mäsa, diétna saláma

 

3. Mlieko a mliečne výrobky:

(podľa toho ako ich pacienti tolerujú). V akútnej fáze mlieko samostatne nie je odporúčané a veľa pacientov má z neho tráviace problémy. Ak pacient dobre toleruje mlieko tak sú odporúčané nízkotučné a nepikantné mliečne výrobky.) Nízkotučné mliečne výrobky, nízkotučný tvaroh, jogurt, mozarella, tvrdé syry do 30% tuku, cottage cheese, acidko, kefír…

 

4. Vajíčka: 

Ako samostatný pokrm nie sú odporúčané, len na spojenie pokrmov raz denne.

 

5.Tuky: 

Kvalitné rastlinné oleje napríklad olivový, repkový, slnečnicový. Tuky zo živočíšneho pôvodu sa odporúčajú tesne po operácii úplne obmedziť, rastlinné maslo v malom množstve.

 

6.Pečivo: 

Vodové, netučné pečivo z bielej múky bez posýpky, biely chlieb, sendvič, kaiserka, žemľa, ideálne z predošlého dňa (pretože čerstvé kôrky môžu dráždiť). Dalej ryžové chlebíčky, sucháre, piškóty, netučná vianočka.

 

7. Obilniny: 

Ryža, zemiaky, pohánka, ovsené vločky, pšeničná krupica, kukuričná múka, cestoviny (najmä ryžové).

Potrebujete pomôcť s úpravou stravy v Bratislave?

Objednajte sa na konzultáciu telefonicky na +421 944 618 217 alebo e-mailom na rybarova@nedietuj.sk

8. Ovocie a zelenina

banány, jablká, marhule, broskyne, citrusy, avokádo a kompóty (v menšom množstve). Ovocie podávame čerstvé, mrazené, tepelne upravené (napríklad jablková kaša). Ovocie treba mechanicky zbaviť šupiek a jadierok.

mrkva, petržlen, zeler, listový šalát, špenát, tekvica, cuketa, fazuľka, cvikla. 

Zelenina môže byť čerstvá, mrazená, alebo tepelne upravená do mäkka. Zelenina musí byť nenafukujúca, starú, drevnatú zeleninu sa neodporúča používať. Zeleninu pred konzumáciou treba poriadne očistiť, ošúpať a zbaviť všetkých zvyškov.

 

9. Nápoje

slabý čierny čaj, šípkový, ovocné čaje, bylinkové čaje (napríklad z pestrecu mariánskeho, mätový čaj, repíkový čaj…), ovocné šťavy, nesýtené minerálne vody.

 

10. Koreniny

pikantné, dráždivé koreniny obmedziť (chilli, čierne korenie, červená paprika…), a radšej používať na dochutenie bylinky, petržlenovú vňať, bazalku, bobkový list, provensálske bylinky, zelerovú vňať, kôpor, majoránka. Na dochutenie sú dalej vhodné citrónová a pomarančová šťava, vanilkový cukor, škorica.

 

11. Polievky

Netučné mäsové vývary, zeleninové polievky (mrkvová, zelerová, petržlenová, zemiaková, paradajková, špenátová), obilninové polievky (z ovsených vločiek, pohánková, ryžová)

Pozor na zahustené polievky, v tejto diéte nie sú vhodné, ak ta zahusťovať vlastnou potravinou, prípadne zemiakom.

 

NEODPORÚČANÉ JEDLÁ:

Mäso:

odporúča sa vyhýbať tučným mäsám a mäsovým výrobkom ako:
tučné červené mäso (bravčový bôčik, bravčová krkovička), divina, vnútornosti,(obličky, pečeň, srdce, mozog) údeniny, slanina, mäsové výrobky (tlačenka, klobásy, jaternice, mäsové konzervy, paštéty, párky), surové mäso,  tučné ryby, morské plody, rybacie konzervy v tuku a surové ryby.

 

Mliečne výrobky (plnotučné):
mlieko a mliečne výrobky: vysoko tučné, zrejúce a tavené syry, smotanové jogurty, smotana, šľahačka a bryndza, mäkké syry ( napr. bambino)

 

Pečivo: 

ešte teplé, čerstvé pečivo (čerstvé kôrky môžu dráždiť), knedle, kysnuté cesto, lístkové cesto a linecké cesto.

 

Ovocie (so šupkou a jadierkami, kôstkové a drobné ovocie):
hrušky, maliny, černice, ríbezle, egreše, čučoriedky, ďatle, figy, kiwi, hrozno, jahody, (odporúčaná je zriedená šťava z čučoriedok)


Zelenina (nafukujúca):
cesnak, cibuľa, pór, kel, kapusta reďkovka, paprika, paradajka, karfiol, brokolica (ak chcete konzumovať tieto potraviny tak odprúčam kombinovať s nenafukujúcou zeleninou, v menšom množstve napríklad so šalátom.

 

Nápoje:

sýtené (bublinkové) nápoje, silný čierny čaj, alkoholické nápoje (destiláty, pivo, víno), sirupy, silná káva (najmä „turek“) a čierna káva (bez mlieka a cukru) – max. 1x za deň.

 

Iné:

dochucovadlá: bujóny, majonéza, tatárska, kečup, ocot, horčica, worcester omáčka, sójová omáčka, ostré korenie, štiplavé korenie, chilli omáčka
konzervované jedlá, instantné jedlá (polievky) a jedlá rýchleho občerstvenia (napr. Hranolčeky, burgre, kebab),
orechy, mak (môžu dráždiť)

pochutiny: koláče, múčniky, cukroviny, čokoláda, čipsy a rôzne pochutiny (tieto hotové jedlá obsahujú obrovské množstvo tzv. skrytých tukov, a trans-mastných kyselín.)
tuky (bravčová masť, maslo vo väčšom množstve, rastlinné margaríny typu Flora, Rama).

 

Žlčníková diéta – úprava pokrmov
Najvhodnejšia kuchynská úprava pokrmov je varenie, dusenie a dusenie v pare. Pečieme v alobale, teplovzdušnej rúre a v špeciálnom riade bez použitia tuku. Pokrmy odporúčam zahustiť ,,diétnou zápražkou“ (múka sa opraží nasucho a pridá sa do nej tuk), múkou rozmiešanou vo vode, mixovanou zeleninou, strúhaným zemiakom, alebo zemiakovým škrobom. Pre získanie lepšej chuti obalíme mäso do hladkej múky a opečieme ho na rozpálenej panvičke alebo hrnci (vhodný riad je napríklad riad s teflónovou vrstvou) bez tuku. Zalejeme netučným vývarom alebo vodou a ďalej tepelne upravíme. Tuk odporúčam pridávať až do hotového pokrmu. Cesnak, cibuľa a niektoré koreniny (korenie, nové korenie, bobkový list) je možné v šťave vydusiť a potom z pokrmu odstrániť. Vyprážanie, opekanie na tuku a fritovanie nie je pre túto diétu vhodné.

Rovnaký význam ako správna strava má aj dodržiavanie pitného režimu. Veľmi dôležité je aj rozložiť si príjem jedál do 5 – 6 porcií denne – odporúča sa jesť viackrát denne v menších porciách, pričom jedlo by nemalo byť ani veľmi teplé, ani veľmi studené.

 

PODPORNÁ LIEČBA – bylinky na žlčník

Vhodným doplnením diéty pri miernych ťažkostiach môžu byť aj čaje a bylinky, ktoré podporujú tvorbu žlče alebo jej vylučovanie. Normálnu funkciu pečene alebo žlčníka podporujú kurkuma, artičoky, koreň púpavy lekárskej, pestrec mariánsky, nechtík alebo repík. Používanie týchto doplnkoch odporúčame konzultovať s lekárom.

Žlčník označovaný aj ako vesica fellea či vesica biliaris v latinčine, je orgán v tvare hrušky s dĺžkou približne 10 centimetrov. Tento vakovitý orgán sa nachádza pod pečeňou, ukladá žlč a počas trávenia ju uvoľňuje do tenkého čreva. Žlč je tekutina žltozeleného sfarbenia, ktorá sa tvorí v pečeňových bunkách a cez intrahepatálne žlčové cesty sa odvádza do žlčníka.

Problémy spojené s žlčníkom sú v súčasnosti stále častejšie. Medzi najčastejšie ochorenia žlčníka patria žlčové kamene, zápal žlčníka (cholecystitída), choledocholitiáza (prítomnosť kameňov v žlčových cestách), porucha biliárnej motility (je ochorenie gastrointestinálneho traktu charakterizované porušením odtoku žlče z pečene cez žlčové cesty tzv. biliárna dyskinéza), zápal žlčovodov, rakovina žlčníka a polypy žlčníka.


AKO BY MALA VYZERAŤ strava po operácii žlčníka?

Vhodné potraviny:

1. Mäso:

Preferovať nízkotučné druhy ako kuracie prsia, morčacie prsia, bravčové mäso (stehno, orech, karé, panenka), hovädzie mäso (nízka roštenka, vysoká roštenka, sviečková), ryby (aljašská treska, zubáč, pstruh dúhový a kapor), netučné králičie mäso, teľacie mäso.

 

2. Mäsové výrobky:

Detská šunka (nad 90 percent mäsa), kuracia, morčacia šunka s vysokým podielom mäsa, diétna saláma

 

3. Mlieko a mliečne výrobky:

(podľa toho ako ich pacienti tolerujú). V akútnej fáze mlieko samostatne nie je odporúčané a veľa pacientov má z neho tráviace problémy. Ak pacient dobre toleruje mlieko tak sú odporúčané nízkotučné a nepikantné mliečne výrobky.) Nízkotučné mliečne výrobky, nízkotučný tvaroh, jogurt, mozarella, tvrdé syry do 30% tuku, cottage cheese, acidko, kefír…

 

4. Vajíčka: 

Ako samostatný pokrm nie sú odporúčané, len na spojenie pokrmov raz denne.

 

5.Tuky: 

Kvalitné rastlinné oleje napríklad olivový, repkový, slnečnicový. Tuky zo živočíšneho pôvodu sa odporúčajú tesne po operácii úplne obmedziť, rastlinné maslo v malom množstve.

 

6.Pečivo: 

Vodové, netučné pečivo z bielej múky bez posýpky, biely chlieb, sendvič, kaiserka, žemľa, ideálne z predošlého dňa (pretože čerstvé kôrky môžu dráždiť). Dalej ryžové chlebíčky, sucháre, piškóty, netučná vianočka.

 

7. Obilniny: 

Ryža, zemiaky, pohánka, ovsené vločky, pšeničná krupica, kukuričná múka, cestoviny (najmä ryžové).

Potrebujete pomôcť s úpravou stravy v Bratislave?

Objednajte sa na konzultáciu telefonicky na +421 944 618 217 alebo e-mailom na rybarova@nedietuj.sk

8. Ovocie a zelenina

banány, jablká, marhule, broskyne, citrusy, avokádo a kompóty (v menšom množstve). Ovocie podávame čerstvé, mrazené, tepelne upravené (napríklad jablková kaša). Ovocie treba mechanicky zbaviť šupiek a jadierok.

mrkva, petržlen, zeler, listový šalát, špenát, tekvica, cuketa, fazuľka, cvikla. 

Zelenina môže byť čerstvá, mrazená, alebo tepelne upravená do mäkka. Zelenina musí byť nenafukujúca, starú, drevnatú zeleninu sa neodporúča používať. Zeleninu pred konzumáciou treba poriadne očistiť, ošúpať a zbaviť všetkých zvyškov.

 

9. Nápoje

slabý čierny čaj, šípkový, ovocné čaje, bylinkové čaje (napríklad z pestrecu mariánskeho, mätový čaj, repíkový čaj…), ovocné šťavy, nesýtené minerálne vody.

 

10. Koreniny

pikantné, dráždivé koreniny obmedziť (chilli, čierne korenie, červená paprika…), a radšej používať na dochutenie bylinky, petržlenovú vňať, bazalku, bobkový list, provensálske bylinky, zelerovú vňať, kôpor, majoránka. Na dochutenie sú dalej vhodné citrónová a pomarančová šťava, vanilkový cukor, škorica.

 

11. Polievky

Netučné mäsové vývary, zeleninové polievky (mrkvová, zelerová, petržlenová, zemiaková, paradajková, špenátová), obilninové polievky (z ovsených vločiek, pohánková, ryžová)

Pozor na zahustené polievky, v tejto diéte nie sú vhodné, ak ta zahusťovať vlastnou potravinou, prípadne zemiakom.

 

NEODPORÚČANÉ JEDLÁ:

Mäso:

odporúča sa vyhýbať tučným mäsám a mäsovým výrobkom ako:
tučné červené mäso (bravčový bôčik, bravčová krkovička), divina, vnútornosti,(obličky, pečeň, srdce, mozog) údeniny, slanina, mäsové výrobky (tlačenka, klobásy, jaternice, mäsové konzervy, paštéty, párky), surové mäso,  tučné ryby, morské plody, rybacie konzervy v tuku a surové ryby.

 

Mliečne výrobky (plnotučné):
mlieko a mliečne výrobky: vysoko tučné, zrejúce a tavené syry, smotanové jogurty, smotana, šľahačka a bryndza, mäkké syry ( napr. bambino)

 

Pečivo: 

ešte teplé, čerstvé pečivo (čerstvé kôrky môžu dráždiť), knedle, kysnuté cesto, lístkové cesto a linecké cesto.

 

Ovocie (so šupkou a jadierkami, kôstkové a drobné ovocie):
hrušky, maliny, černice, ríbezle, egreše, čučoriedky, ďatle, figy, kiwi, hrozno, jahody, (odporúčaná je zriedená šťava z čučoriedok)


Zelenina (nafukujúca):
cesnak, cibuľa, pór, kel, kapusta reďkovka, paprika, paradajka, karfiol, brokolica (ak chcete konzumovať tieto potraviny tak odprúčam kombinovať s nenafukujúcou zeleninou, v menšom množstve napríklad so šalátom.

 

Nápoje:

sýtené (bublinkové) nápoje, silný čierny čaj, alkoholické nápoje (destiláty, pivo, víno), sirupy, silná káva (najmä „turek“) a čierna káva (bez mlieka a cukru) – max. 1x za deň.

 

Iné:

dochucovadlá: bujóny, majonéza, tatárska, kečup, ocot, horčica, worcester omáčka, sójová omáčka, ostré korenie, štiplavé korenie, chilli omáčka
konzervované jedlá, instantné jedlá (polievky) a jedlá rýchleho občerstvenia (napr. Hranolčeky, burgre, kebab),
orechy, mak (môžu dráždiť)

pochutiny: koláče, múčniky, cukroviny, čokoláda, čipsy a rôzne pochutiny (tieto hotové jedlá obsahujú obrovské množstvo tzv. skrytých tukov, a trans-mastných kyselín.)
tuky (bravčová masť, maslo vo väčšom množstve, rastlinné margaríny typu Flora, Rama).

 

Žlčníková diéta – úprava pokrmov
Najvhodnejšia kuchynská úprava pokrmov je varenie, dusenie a dusenie v pare. Pečieme v alobale, teplovzdušnej rúre a v špeciálnom riade bez použitia tuku. Pokrmy odporúčam zahustiť ,,diétnou zápražkou“ (múka sa opraží nasucho a pridá sa do nej tuk), múkou rozmiešanou vo vode, mixovanou zeleninou, strúhaným zemiakom, alebo zemiakovým škrobom. Pre získanie lepšej chuti obalíme mäso do hladkej múky a opečieme ho na rozpálenej panvičke alebo hrnci (vhodný riad je napríklad riad s teflónovou vrstvou) bez tuku. Zalejeme netučným vývarom alebo vodou a ďalej tepelne upravíme. Tuk odporúčam pridávať až do hotového pokrmu. Cesnak, cibuľa a niektoré koreniny (korenie, nové korenie, bobkový list) je možné v šťave vydusiť a potom z pokrmu odstrániť. Vyprážanie, opekanie na tuku a fritovanie nie je pre túto diétu vhodné.

Rovnaký význam ako správna strava má aj dodržiavanie pitného režimu. Veľmi dôležité je aj rozložiť si príjem jedál do 5 – 6 porcií denne – odporúča sa jesť viackrát denne v menších porciách, pričom jedlo by nemalo byť ani veľmi teplé, ani veľmi studené.

 

PODPORNÁ LIEČBA – bylinky na žlčník

Vhodným doplnením diéty pri miernych ťažkostiach môžu byť aj čaje a bylinky, ktoré podporujú tvorbu žlče alebo jej vylučovanie. Normálnu funkciu pečene alebo žlčníka podporujú kurkuma, artičoky, koreň púpavy lekárskej, pestrec mariánsky, nechtík alebo repík. Používanie týchto doplnkoch odporúčame konzultovať s lekárom.

Moderná výživová poradňa v Bratislave

Využite možnosť osobnej konzultácie v našich moderných priestoroch bratislavskej pobočky Nediétuj, ktorá je zároveň aj individuálnym súkromným fittness centrom.
Otváracia doba: Pon – Pia: 7:00 – 19:00

Kde nás nájdete: Černyševského 12, Bratislava
parkovanie ZADARMO priamo pri pobočke

MHD zastávky
Farského 5 minút pešo – 3, 84, 95, 99
Muchovo nám. 4 minúty pešo – 95
OC Einsteinova (Aupark) 9 minút pešo – 50

 

Moderná výživová poradňa v Bratislave

Využite možnosť osobnej konzultácie v našich moderných priestoroch bratislavskej pobočky Nediétuj, ktorá je zároveň aj individuálnym súkromným fittness centrom.
Otváracia doba: Pon – Pia: 7:00 – 19:00

Kde nás nájdete: Černyševského 12, Bratislava
parkovanie ZADARMO priamo pri pobočke

MHD zastávky
Farského 5 minút pešo – 3, 84, 95, 99
Muchovo nám. 4 minúty pešo – 95
OC Einsteinova (Aupark) 9 minút pešo – 50

Zaujal vás tento článok?

Zaujalo vás to? Využite úvodnú konzultáciu a objednajte sa ešte dnes. Úvodná konzultácia prebieha osobne v Bratislave alebo online. 

Cena úvodnej konzultácie v našej modernej výživovej poradni stojí 20€. V prípade využitia akejkoľvek služby Vám bude táto cena odpočítaná z platby.

Zaujal vás tento článok?

Zaujalo vás to? Využite úvodnú konzultáciu a objednajte sa ešte dnes. Úvodná konzultácia prebieha osobne v Bratislave alebo online. 

Cena úvodnej konzultácie v našej modernej výživovej poradni stojí 20€. V prípade využitia akejkoľvek služby Vám bude táto cena odpočítaná z platby.

Moja certifikácia výživy a trénovania

Svoju odbornosť som dokázala aj na základe úspešného absolvovania certifikovaného kurzu Poradca pre výživu od spoločnosti Winstitut. Poznatky a štúdie ohľadom výživy však neustále napredujú, a preto je pre mňa dôležité neustále na sebe pracovať a zdokonaľovať sa. Vďaka desiatkam školení, kurzov a workshopov stále rozširujem svoje nadobudnuté vedomosti a zručnosti. Okrem výživy milujem aj pohyb a vzdelávam sa aj v tomto smere. Preto som sa rozhodla že absolvujem kurz Kondičného trénera I. stupňa v Efect Fit, aby som mohla aj takto pomáhať ľudom. 

Moja certifikácia výživy a trénovania

Svoju odbornosť som dokázala aj na základe úspešného absolvovania certifikovaného kurzu Poradca pre výživu od spoločnosti Winstitut. Poznatky a štúdie ohľadom výživy však neustále napredujú, a preto je pre mňa dôležité neustále na sebe pracovať a zdokonaľovať sa. Vďaka desiatkam školení, kurzov a workshopov stále rozširujem svoje nadobudnuté vedomosti a zručnosti. Okrem výživy milujem aj pohyb a vzdelávam sa aj v tomto smere. Preto som sa rozhodla že absolvujem kurz Kondičného trénera I. stupňa v Efect Fit, aby som mohla aj takto pomáhať ľudom.

Welko poradca pre výživu
Kondičný tréner 1. kvalifikačného stupňa EfectFit
špecialista na detskú výživu
Certifikát na zostavovanie jedálničkov
Manažment obézneho klienta
Praktické zručnosti potrebné pre manažment obézneho klienta
špecialista na detskú výživu
Certifikát na zostavovanie jedálničkov
Manažment obézneho klienta
Praktické zručnosti potrebné pre manažment obézneho klienta
specialista zdravé výživy a redukce váhy
nutričná toxikológia a hygiena potravin
specialista zdravé výživy a redukce váhy
nutričná toxikológia a hygiena potravin

Chceš aj ty napísať takúto premenu?

Som žena po dvoch pôrodoch a po každom pôrode mi zostali nejaké kilogramy navyše. Nepáčilo sa mi to a necítila som sa dobre vo svojom tele. Navyše mi bola diagnostikovaná aj histamínová intolerancia, čiže o to viac som musela svoje stravovanie zmeniť. Tak som sa rozhodla, že oslovím Janku, nech mi pomôže upraviť stravu tak, aby som svoju intoleranciu dostala pod kontrolu a navyše upravila aj svoju váhu. Naučila ma ako si vyskladať tanier pri mojom obmedzení, a hlavne ako rýchlo si vie človek navariť zdravé jedlo, ktoré je navyše veľmi chutné a chutí aj deťom. Vďaka Janke sme sa celá rodina naladili na zdravé stravovanie a nevieme si bez toho už predstaviť náš život a touto cestou jej za to veľmi pekne ďakujem.

Čo pre Vás ponúkam

Výživová poradkyňa Janka
Starostlivosť o vaše stravovanie

Neviete si rady so svojim stravovaním a uprednostnili by ste osobitý prístup? V rámci starostlivosti Vám ponúkam úvodnú konzultáciu, vypracovanie jedálnička na mieru a pravidelné osobné alebo online konzultácie. Spoločne budeme sledovať a vyhodnocovať priebeh Vašej premeny.

certifikovaný tréner bratislava
Komplexná starostlivosť o vaše cvičenie a stravu

Chápem, že nie každému vyhovuje cvičenie vo fitness centre. Možno máte pocit, že sa na vás každý pri cvičení pozerá, alebo Vaša finančná situácia nie je úplne ideálna a nemôžete si dovoliť platiť pernamentku aj trénera zároveň. Je čas vyskúšať domáce cvičenie pod dohľadom certifikovanej trénerky.

jedálniček na pribratie
Jedálniček na mieru

Chcete mať nielen vyváženú a plnohodnotnú stravu ale aj funkčné telo? Tak presne pre vás je tento balíček, súčasťou ktorého je výživový plán na mieru, individuálne online tréningy z pohodlia vášho domova, pravidelná osobná alebo online konzultácia. Takto bude vaše stravovanie a pohyb pod dohľadom odborníčky.

cvičenie doma s trénerkou
Tréningový plán a live cvičenie na doma pre ženy

Chápem, že nie každému vyhovuje cvičenie vo fitness centre. Možno máte pocit, že sa na vás každý pri cvičení pozerá, alebo Vaša finančná situácia nie je úplne ideálna a nemôžete si dovoliť platiť pernamentku aj trénera zároveň. Je čas vyskúšať domáce cvičenie pod dohľadom certifikovanej trénerky.

Úspešné príbehy

Kvalitná práca a ešte kvalitnejšie výsledky hovoria za všetko. Nechajte sa inšpirovať a napíšte aj Vy nový príbeh svojho života.

Som osoba, ktorá nerada trávi čas v kuchyni prípravou jedál a pravidelne jem “menučka“. Preto to bola pre mňa veľká výzva, ktorú však Janka zvládla. Jej jedálniček funguje a už po prvom mesiaci išla váha dole.

Marek Š.

Mala som za sebou viacero „zázračných diét“, no vždy sa mi tie rýchlo spálené kilogrami vrátili. Až s Jankou som sa naučila pravidelne a správne jesť. Moje chute na sladké zmizli a ja si konečne môžem obliecť šaty, ktoré som roky na sebe nemala.

Jana T.

K športu som mala vždy blízko. Avšak keď mi začala moja váha prekážať, oslovila som Janku s prosbou o pomoc. Som veľmi rada, že mi pomohla. Kilá išli dolu a čo je hlavné, viem kedy a hlavne koľko jesť, aby to bolo správne.

Simona P.

Som neskutočne rád, že som začal spolupracovať s Nediétuj. Bol som zo začiatku tvrdohlavý, no časom som si uvedomil, aká je strava veľmi dôležitá. Vďaka Janke sa mi podarilo upraviť si stravovacie návyky.

Libor T.